AIFP letos potřetí rozšířila své řady. 32. členem asociace je společnost Shire

AIFP letos potřetí rozšířila své řady.  32. členem asociace je společnost Shire

Asociace inovativního farmaceutického průmyslu (AIFP) rozšířila své řady o irskou farmaceutickou společnost Shire. Její specializací je vývoj inovativních léčiv v oblasti vzácných onemocnění. Po Astellas Pharma a Roche se letos jedná o třetího nového člena AIFP, v celkovém pořadí už dvaatřicátého. Plnému členství předcházela vzájemná spolupráce v oblasti etiky a transparentnosti.

Irská farmaceutická společnost Shire, která se zaměřuje především na vývoj inovativní léčby vzácných onemocnění, se na začátku prosince připojila k Asociaci inovativního farmaceutického průmyslu (AIFP). „Těší nás, že Shire je letos už třetí společností, která se po předchozí úzké spolupráci rozhodla pro vstup do AIFP,“ říká Jakub Dvořáček, výkonný ředitel AIFP a dodává: „Se společností Shire spolupracujeme už od první poloviny roku 2015 na přípravě iniciativy Transparentní spolupráce, která objasní rozsah a podstatu vztahu mezi farmaceutickými firmami a zdravotníky.“

Mezi hlavní oblasti výzkumu Shire patří Fabryho nemoc, Gaucherova choroba, Hunterův syndrom (MPS II), hereditární angioedém, ADHD syndrom, syndrom suchého oka, hypoparatyreóza a další... „Snažíme se nejen zkvalitnit životní podmínky pacientům se vzácnými onemocněními, ale zároveň chceme přispívat i ke kultivaci prostředí farmaceutického průmyslu. Proto jsme začali spolupracovat s AIFP a rozhodli se spolupráci prohloubit skrze plné členství v Asociaci,“ uvádí MUDr. Monika Němcová, generální manažerka Shire Czech s.r.o. Po Astellas Pharma a Roche je Shire již třetí společností, která po předchozí spolupráci v oblasti iniciativy Transparentní spolupráce navázala vstupem do AIFP.

Výčet členských společností AIFP k 8. 12. 2015:

AbbVie, Actelion Pharmaceuticals, Amgen, Astellas Pharma, AstraZeneca, Bayer, Berlin-Chemie, Biogen, Boehringer Ingelheim, Bristol-Myers Squibb, Celgene, Eisai, Eli Lilly, FERRING Pharmaceuticals, GSK, Ipsen Pharma, Janssen-Cilag, Lundbeck, Merck Sharp & Dohme, Merck, Mundipharma, Novartis, Novo Nordisk, Pfizer, Pierre Fabre Médicament, Roche, Sanofi, Servier, Shire, Stallergenes, Takeda a UCB.

Tisková zpráva ke stažení zde.