Eisai novým členem AIFP

Společnost Eisai se stala novým členem Asociace inovativního farmaceutického průmyslu (AIFP). „Tato celosvětová farmaceutická společnost se soustředí na výzkum a vývoj nových léků na závažná onemocnění v oblasti neurologie, onkologie a imunologie. Jsme velmi rádi, že rozšířila počet našich členů a zavázala se tak mj. k dodržování přísných etických standardů, které stanoví závazný Etický kodex AIFP,“ informoval Jakub Dvořáček, výkonný ředitel AIFP.

Původem japonská společnost Eisai působí na trzích v USA, Asii i v Evropě, kde zaměstnává více než 11 tisíc lidí. Zaměřuje se především na výzkum a vývoj vysoce inovativních léčiv ve třech terapeutických oblastech. První z nich jsou neurovědy, kde se soustředí na Alzheimerovu chorobu, epilepsii, bolest a snižování hmotnosti. Její onkologické portfolio obsahuje cytostatika, léky vedoucí k regresi a supresi nádorů nebo protilátky. V imunologii se soustředí především na revmatoidní artritidu, lupénku, zánětlivá střevní onemocnění a trombocytopenii.

Více informací o společnosti Eisai naleznete zde: http://www.eisai.com.