Astellas Pharma vstoupila do AIFP, stala se jejím jednatřicátým členem

Farmaceutická společnost Astellas Pharma se 27. července stala novým členem Asociace inovativního farmaceutického průmyslu (AIFP). Astellas Pharma patří k významným výrobcům inovativních léčiv používaných především v urologii, dermatologii, onkologii, při léčbě infekčních onemocnění a bolestí nebo v transplantologii.

„AIFP sdružuje farmaceutické firmy, které dokáží vyvinout a uvést na trh nové, účinnější a bezpečnější léky, a právě takovou společností Astellas Pharma je. Proto jsem velmi rád, že ji mohu přivítat mezi členy naší asociace," uvedl Mgr. Jakub Dvořáček, výkonný ředitel AIFP.

Astellas Pharma se tak stává již 31. členem AIFP v České republice. Společnost se věnuje zcela novým léčebným postupům u onemocnění, jakými jsou například nezhoubné zvětšení prostaty, rakovina prostaty či hyperaktivní močový měchýř. Astellas Pharma také vyvinula inovativní léčivé přípravky pro široký okruh kožních onemocnění včetně atopického ekzému a akné. Vedle těchto oblastí Astellas Pharma trvale usiluje o zlepšování života pacientů s celou řadou dalších nemocí včetně cukrovky a kardiovaskulárních onemocnění, chorob centrálního nervového systému a onemocnění dýchací a trávicí soustavy. „Těší nás, že v AIFP můžeme přivítat další společnost, jejímž posláním je zlepšování života pacientů díky inovativním farmaceutickým produktům,“ řekl Mgr. Jakub Dvořáček. „Jsem velmi potěšen, že se naše společnost Astellas Pharma stala součástí AIFP a hrdý na to, že budeme intenzivněji spolupracovat s inovativním farmaceutickým průmyslem v České republice. Pro naši společnost je pacient vždy na prvním místě, a proto se maximálně soustředíme na vývoj inovativních léků a řešení dosud nenaplněných potřeb moderní medicíny,“ dodal Piet Dury, výkonný ředitel Astellas Pharma pro Českou republiku.

Společnost Astellas Pharma s AIFP spolupracovala již v předešlých letech. Patřila například mezi první nečlenské společnosti, které se připojily k celoevropské iniciativě Transparentní spolupráce. Ta si klade za cíl objasnit rozsah i podstatu spolupráce mezi zdravotnickými odborníky a zařízeními a farmaceutickými společnostmi. „Společnost Astellas Pharma již v minulosti ukázala, že aktivity AIFP jsou jí blízké a ztotožňuje se také s Etickým kodexem AIFP, který zavazuje členy asociace dodržovat platnou legislativu Evropské unie a národní legislativu, upravuje propagaci a reklamní aktivity zaměřené na zdravotnické odborníky a nabádá své členy k dodržování etických principů podnikání," uzavřel Mgr. Jakub Dvořáček.

Výčet členských společnosti AIFP k 30. 7. 2015

• Abbott Laboratories,