Martin Minarovič je novým předsedou představenstva AIFP

Asociace inovativního farmaceutického průmyslu má nového předsedu představenstva. S účinností od listopadu 2015 se jím stal Martin Minarovič, ředitel společnosti Janssen Česká republika a Slovensko. Post první místopředsedkyně obhájila Michaela Hrdličková, ředitelka společnosti Biogen, druhou místopředsedkyní se stala Heidrun Irschik-Hadjieff, ředitelka společnosti Novartis.

„Úkolem nového představenstva v příštích měsících bude kromě pokračování v dosavadních prioritách i zintenzivnění diskusí s klíčovými představiteli státní správy, odbornými lékařskými společnostmi a dalšími stranami s cílem navázat užší spolupráci a přinášet pacientům moderní a bezpečné léky,“ říká Martin Minarovič, ředitel společnosti Janssen ČR a SR.

Dalšími členy představenstva byli zvoleni:

• Monika Horníková, ředitelka společnosti GlaxoSmithKline,
  • Daniela White, ředitelka Novo Nordisk,
  • Miloš Živanský, ředitel společnosti Eisai,
  • Rong Yang, ředitel farmaceutické divize Bayer v České republice
    a na Slovensku.

„Členové nového představenstva budou v následujících dvou letech zodpovědní za strategické směřování asociace a za rozvoj projektů, zejména v oblasti zvyšování bezpečnosti léků a zprůhledňování vztahů ve zdravotnictví. Budou také rozhodovat o finančních záležitostech AIFP, přijímání nových členů a dalších otázkách spojených s působením a kultivací inovativního farmaceutického průmyslu v České republice,“ informuje Jakub Dvořáček, výkonný ředitel AIFP.

Představenstvo AIFP pro období listopad 2015 – listopad 2017:

• Předseda představenstva: Martin Minarovič (Janssen)
  • 1. místopředsedkyně: Michaela Hrdličková (Biogen)
  • 2. místopředsedkyně: Heidrun Irschik-Hadjieff (Novartis)
  • Další členové: Monika Horníková (GSK)
                             Daniela White (Novo Nordisk)
                             Miloš Živanský (Eisai)
                             Rong Yang (Bayer)

Tisková zpráva ke stažení zde.