Společnost Roche se stala členem AIFP, v pořadí už dvaatřicátým

Farmaceutická firma Roche rozšířila řady členů Asociace inovativního farmaceutického průmyslu (AIFP). Roche zaujímá vedoucí pozici v oblasti biotechnologií, vývoje specializovaných léčiv určených k léčbě onkologických onemocnění a výzkumu v oblasti léčby diabetu. V letošním roce se jedná už o druhou farmaceutickou firmu, která se k AIFP připojila.

Společnost Roche, jež sídlí ve švýcarské Basileji, se stala dvaatřicátým členem AIFP v České republice. Je největší biotechnologickou společností na světě, vyvíjí klinicky úzce specializovaná léčiva používaná v onkologii, imunologii, infekčním lékařství, očním lékařství a neurovědách. Roche je také celosvětově nejvýznamnějším dodavatelem testů in vitro diagnostiky, testů nádorových onemocnění založených na tkáňové diagnostice a má významné zásluhy na průkopnických objevech v léčbě diabetu.

„Strategickým cílem společnosti Roche je vývoj léků a diagnostických metod, které přispívají k podstatnému zlepšení zdraví a kvality života pacientů a zvyšují jejich šanci na přežití.  Z tohoto důvodu je pro nás naprosto zásadní, aby byl pro české pacienty zajištěn přístup k inovativním lékům,“ řekla Dr. Christiane Hamacher, generální ředitelka Roche s.r.o.

Poslání společnosti Roche je v naprostém souladu se základními hodnotami a cíli AIFP, kterými jsou mimo jiné zajištění dostupnosti inovativní a bezpečné léčby. Navíc s Roche již několik let úzce spolupracujeme, zejména v oblasti etiky v inovativním farmaceutickém průmyslu. Jsme proto rádi, že se rozhodla jít ve své strategii ještě dále a vstupuje do AIFP,“ dodává Jakub Dvořáček, výkonný ředitel AIFP.

Mezi významné důvody vstupu Roche do AIFP patří vytváření společných postupů založených na dodržování legislativy Evropské unie a národní legislativy, dodržování jednotných etických principů a snazší adaptace na dynamicky se měnící obchodní prostředí.

Roche se v letošním roce stala už druhou společností, která se rozhodla připojit k AIFP. Následovala tak Astellas Pharma, která se k Asociaci připojila v červenci. Obě firmy kooperovaly s AIFP už v dřívějších letech a patřily mezi jedny z prvních nečlenských společností, jež se přidružily k celoevropské iniciativě transparentní spolupráce. Ta si klade za cíl objasnit rozsah i podstatu spolupráce mezi zdravotnickými odborníky a zařízeními a farmaceutickými společnostmi.

Tisková zpráva ke stažení zde